Zapraszamy na otwarcie Wymiennikowni Książek w Wójtowie

Stowarzyszenie „Wspólne Wójtowo” zaprasza serdecznie mieszkańców i gości na uroczyste otwarcie Wymiennikowni Książek w Wójtowie umiejscowionych w budkach telefonicznych na placu zabaw, oraz na boisku leśnym.
„Uwolnij książkę w Wójtowie”

Otwarcie odbędzie się 24 czerwca 2017 r. w sobotę o godz. 16.30.
Uroczyste otwarcie najmniejszych Bibliotek na wolnym powietrzu
10 lecie Stowarzyszenia – tort i historia działalności stowarzyszenia

Prosimy o przyniesienie książek.
W trakcie wydarzenia odbędą się spotkania autorskie z Heleną Piotrowską autorką historycznych książek o naszym regionie, Anną Mikitą autorką bajek i lektur szkolnych, z Profesorem Stanisławem Czachorowskim, który zaprezentuje nam KAMISHIBAI Historie żaby i ćmy Wójtowskiej, w międzyczasie będziemy malować kamienie Danuta Bokun, Stanisław Czachorowski, Agnieszka Pacyńska-Czarnecka (prosimy o ich przyniesienie, ewentualnie butelki, słoiki), odbędą się także warsztaty plecenia wianków (tu prosimy o przyniesienie kwiatów polnych) Hanna Baszyńska oraz Jolanta Pieczonka

Impreza ma charakter kocykowo – koszyczkowy (co przyniesiesz to będzie) do tańca zagra nam DJ Piotr zabawa potrawa do godz 23:00

Serdecznie zapraszamy
Jeżeli ktoś w jakikolwiek sposób chciałby się do nas dołączyć prosimy o kontakt wspolnewojtowo@gmail.com